VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

50-jarig jubileum

In de week van 7 t/m 11 oktober 2013 is het 50-jarig jubileum van de school gevierd. Het begon maandagmorgen met een open podium waarbij alle groepen een optreden verzorgden. 's Middags kwam burgemeester Veerhoek de jubileumweek officieel openen. Hij telde met de kinderen af voor de ballonnenwedstrijd en hees, samen met twee leerlingen, de nieuwe vlag. Een dag later gingen alle kinderen op schoolreis naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Naast het bekijken van de dieren, konden de kinderen zich ook uitstekend vermaken in RavotAapia. Op woensdag waren er in de hele school kookworkshops. Na het bakken werd al het lekkers opgegeten tijdens een "high tea". Marcel en Lydia Zimmer kwamen donderdagmiddag naar Ochten om een kinderconcert te geven in de kerk van de Hervormde Gemeente van Ochten. De predikant van deze gemeente, ds. Zonnenberg, sprak de kinderen deze middag ook toe. Vrijdagmorgen werd de feestweek afgesloten met het eten van pannenkoeken op school. 

Als school hebben we ook geld opgehaald voor het project "Ruimte om te leren" van de organisatie Red een Kind. Bij dit project worden ouders en leerkrachten in Oost-Zambia geholpen bij het geven van goed onderwijs aan hun kinderen. 50 Jaar geleden kregen de ouders in Ochten ook de ruimte (Rehoboth) om een christelijke school te beginnen. Er is ruim 1100 euro voor dit goede doel opgehaald.

De oud-leerkrachten Henk Timmerarends en Dick Schaap hebben ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum een jubileumboek geschreven.

jubileum1jubileum2jubileum3

 

krantenartikeljubileumboek1

Op vrijdagavond 11 oktober heeft de reünie plaatsgevonden. Hier hebben ongeveer 300 personen aan deelgenomen. Het was een gezellige avond. Eén van de reünisten stuurde ons de volgende e-mail: 

"Middels deze mail, wil ik jullie allen, ontzettend bedanken voor een geweldig leuke en fijne jubileum week!! Wat was het gezellig en goed georganiseerd allemaal. De kinderen hebben een heerlijke week gehad... denk ik zo... COMPLIMENTEN!!!
Als kers op de taart was er vanavond de REÜNIE...wederom  goed georganiseerd en “mijn” klas en ik hebben genoten, met en van elkaar!!! Hierbij een paar foto’s...we hebben na 36 jaar weer een klassenfoto gemaakt...maar liefst 20 oud-klasgenoten waren aanwezig...een geweldig groot aantal. Wellicht, zelfs wel de klas met de hoogste opkomst!!!"

reunie1 reunie2 reunie3 reunie4